featuredhighlightedTeknolojiΤεχνολογία

Η Microsoft προσαρμόζει τις επιλογές σύνδεσης στα Windows για την ΕΕ

Διάδωσε την αγάπη

Τον Μάρτιο του 2024 η Microsoft θέλει να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες της ΕΕ. Έτσι, πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές στα Windows 10 και τα Windows 11.

Η Microsoft προσπαθεί να προετοιμάσει τα δικά της λειτουργικά συστήματα Windows 10 και Windows 11 για τον ευρωπαϊκό νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA) το 2024. Η εταιρεία θέλει να το επιτύχει αυτό μέχρι τις 6 Μαρτίου 2024. Για το σκοπό αυτό, δοκιμάζονται και εγκαθίστανται διάφορα patches για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις αυστηρότερες απαιτήσεις. Για παράδειγμα, η Microsoft προσαρμόζει επίσης τη λειτουργία single sign-on που είναι ενσωματωμένη στις εφαρμογές. Οι πρώτες καινοτομίες είναι διαθέσιμες στο patch 22631.2787 για τους υπαλλήλους των Windows στο κανάλι προεπισκόπησης έκδοσης.

DMA, diğer şeylerin yanı sıra, müşterilerin bir şirkete bağlı kalmak zorunda olmadıklarını ve bu nedenle Microsoft’un alternatif kayıt seçenekleri sunması gerektiğini şart koşuyor. Bu nedenle gelecekte Windows, kullanıcılara tek oturum açma çözümlerinin Microsoft hizmetleri aracılığıyla yönetilmesini isteyip istemediklerini soracak. İlk oturum açma denemesinden sonra ilgili bir açılır pencere görüntülenir.

Απεγκατάσταση εφαρμογών των Windows

Το πλεονέκτημα της αποθήκευσης δεδομένων στις υπηρεσίες της Microsoft, σύμφωνα με τον κατασκευαστή: οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να συγχρονίζουν τους κωδικούς τους άμεσα και αυτόματα σε πολλαπλές συσκευές Windows. Τα Windows μπορούν επίσης να συγχρονίζουν τις καρφιτσωμένες εφαρμογές και τα κοινόχρηστα αρχεία μεταξύ διαφορετικών συσκευών Windows. Μια εναλλακτική επιλογή μπορεί να μην είναι σε θέση να τα κάνει αυτά, αλλά δίνει μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το πού και πώς αποθηκεύονται τα δεδομένα.

Η Microsoft θα προσαρμόσει επίσης τα Windows ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να απεγκαθιστούν προεγκατεστημένες εφαρμογές, όπως το πρόγραμμα περιήγησης Edge, την Cortana και άλλα ενσωματωμένα προγράμματα. Η εταιρεία προσφέρει αυτή τη δυνατότητα μόνο στην ΕΕ. Στη συνέχεια, τα Windows την ενεργοποιούν όταν επιλέγεται μια χώρα της ΕΕ κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Οι αλλαγές ισχύουν επίσης όχι μόνο για την ΕΕ, αλλά και για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου εν γένει. Αυτό περιλαμβάνει τη Νορβηγία και την Ισλανδία, για παράδειγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.