Νέα

Ένα Bitcoin αξίζει πάνω από 45.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022

Διάδωσε την αγάπη

Το Bitcoin βρίσκεται και πάλι σε μια απότομη ανοδική πορεία από το φθινόπωρο. Το παρασκήνιο είναι η ελπίδα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εγκρίνει το πρώτο Bitcoin ETF.

Για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες, το Bitcoin αξίζει πάνω από 45.000 δολάρια ΗΠΑ – ή σχεδόν 41.500 ευρώ. Το κρυπτονόμισμα συνεχίζει έτσι το ράλι που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και έχει αφήσει πολύ πίσω του το χαμηλό πριν από ένα χρόνο. Στην αλλαγή του έτους από το 2022 στο 2023, ένα Bitcoin άξιζε λιγότερο από 17.000 δολάρια ΗΠΑ μετά το κραχ του FTX, το ένα τρίτο της τιμής που έχει φτάσει τώρα. Ωστόσο, το ψηφιακό νόμισμα απέχει ακόμη αρκετά από το ιστορικό υψηλό του που ξεπερνά τα 64.000 δολάρια ΗΠΑ – το οποίο επιτεύχθηκε το φθινόπωρο του 2021. Η άνοδος της τιμής τροφοδοτείται από τις προσδοκίες για μια απόφαση της εποπτικής αρχής του χρηματιστηρίου που θα μπορούσε να διευκολύνει την επένδυση στο Bitcoin.

Περιμένοντας την SEC

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εξετάζει επί του παρόντος αν θα εγκρίνει ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο που θα επιτρέπει στους επενδυτές να επενδύουν απευθείας στο Bitcoin. Μια ευνοϊκή απόφαση θα επέτρεπε το πρώτο spot ETF σε Bitcoin και θα επέτρεπε στους μικροεπενδυτές να ξεκινήσουν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή ακόμη περισσότερο προς τα πάνω, όπως δείχνει το παράδειγμα του χρυσού και του αργύρου, για τα οποία τα ETF εισήχθησαν στην αγορά το 2003. Οι τιμές των εν λόγω πολύτιμων μετάλλων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 500% στα χρόνια που ακολούθησαν. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει τώρα προθεσμία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Συνολικά, το κρυπτονόμισμα έχει πλέον συνολική αξία σχεδόν 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ χάρη στην τελευταία άνοδο της τιμής του. Εκτός από μια πιθανή απόρριψη του ταμείου Bitcoin, μόνο η τακτική μείωση στο μισό τον Απρίλιο, όταν η αμοιβή για την εξόρυξη νέων Bitcoins μειώνεται στο μισό, θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση της αξίας. Στο παρελθόν, αυτό έχει ήδη προκαλέσει αρκετές φορές το λύγισμα της καμπύλης των τιμών του Bitcoin. Ωστόσο, καθώς οι ειδικοί αναμένουν ένα νέο ιστορικό υψηλό φέτος, αυτή θα μπορούσε να είναι απλώς μια τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσετε το κρυπτονόμισμα σε συγκριτικά ευνοϊκή τιμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.