featuredhighlighted

Καύσιμα: Ηλεκτρονική κάρτα, κωδικοί TAXIS και IBAN – Πώς θα πάρετε τα χρήματα

Διάδωσε την αγάπη

Με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας θα παίρνουν οι πολίτες την επιδότηση των καυσίμων. Εναλλακτικά μέσω τραπέζης. Δείτε αναλυτικά…

Νέο πάκετο στήριξης σε καταναλωτές και επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των τιμών στα καύσιμα προβλέπεται απευθείας επιδότηση καυσίμων στους πολίτες για 3 μήνες και αφορά φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά περίπου 3.000.000 πρόσωπα.Επιδοτούνται 60 λίτρα καυσίμων το μήνα με 22 λεπτά το λίτρο. Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η επιδότηση θα είναι μεγαλύτερη στις νησιωτικές περιοχές και θα φτάνει στα 27 λεπτά το λίτρο.

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο κίνησης μειώνεται η τιμή του κατά 15 λεπτά το λίτρο, μέτρο που θα κοστίσει 23 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται η τελική τιμή πώλησης diesel να μειωθεί, με βάση τις σημερινές τιμές από 2 σε 1,85 ευρώ το λίτρο.

Επίσης ανακοινώθηκε ενίσχυση 200 ευρώ στους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στα καύσιμα. Αφορά 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί με κόστος 5,7 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας με τα μέτρα ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες αλλά και η μεσαία τάξη.

Καύσιμα: Ηλεκτρονική κάρτα, κωδικοί TAXIS και IBAN – Πώς θα πάρετε τα χρήματα

⦁ Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (στα πρότυπα του freedom pass) η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

⦁ Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.

⦁ Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.

⦁ Η επιδότηση (για αυτοκίνητο) αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.

⦁ Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μέτρα, συνολικού κόστους 1,1 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Τέσσερα νέα μέτρα, συνολικού κόστους 1,1 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση νοικοκυριών (κυρίως της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων) και επιχειρήσεων από την ακρίβεια, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Εάν σε αυτά προστεθούν, όπως είπε ο υπουργός, τα μέτρα που ήδη συζητούνται στη Βουλή (μείωση ΕΝΦΙΑ, επιδότηση αγροτικού καυσίμου, λιπάσματα κ.ά.), το κόστος ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις έχουν ως εξής:

1.Αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, συνεχίζεται η επιδότηση του φυσικού αερίου και επιδοτούνται και επιχειρήσεις. Το κόστος για τον Απρίλιο είναι 640 εκατ. ευρώ.

2.Ενισχύονται πριν από το Πάσχα 1,4 εκατομμύρια ευάλωτα νοικοκυριά:

-Χορηγείται επιπλέον 1,5 δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο

-Χορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους

-Χορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες

-Χορηγείται επίδομα 200 ευρώ στα ΑμεΑ

-Χορηγείται διπλή δόση στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 324 εκατ. ευρώ.

Καύσιμα: 3.Παρέχεται επιδότηση καυσίμου:

-Θα υπάρξει απευθείας επιδότηση καυσίμου για 3 μήνες σε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Θα επιδοτούνται 60 λίτρα καυσίμου ανά μήνα, με 0,22 ευρώ ανά λίτρο, ενώ για τις νησιωτικές περιοχές θα είναι 0,27 ευρώ ανά λίτρο. Ο υπουργός είπε ότι η μέση μηνιαία κατανάλωση είναι 54 λίτρα.

-Επιδοτείται απευθείας το πετρέλαιο κίνησης με 0,15 ευρώ ανά λίτρο.

-Χορηγείται τον Απρίλιο ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.

4.Αυξάνονται σε 96 από 60 οι δόσεις για την αποπληρωμή των «επιστρεπτέων προκαταβολών». Παραμένουν οι μειώσεις για την επιστροφή των ποσών των κρατικών δανείων, όπως η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή. Όπως είπε ο υπουργός, το κράτος χορήγησε δάνεια ύψους 8,3 δισ. ευρώ μέσω των «επιστρεπτέων προκαταβολών» και θα εισπράξει 3 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.