featuredhighlightedΨυχαγωγία

Επίδομα βενζίνης χωρίς αίτηση στο gov.gr – Τι πρέπει να κάνετε

Διάδωσε την αγάπη

Ψηφιακή χρεωστική κάρτα στο κινητό smartphone ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό είναι οι δύο τρόποι με τους οποίους θα μπορούν οι ωφελούμενοι να λάβουν το επίδομα βενζίνης όταν ανοίξει η πλατφόρμα για αίτηση. Ωστόσο, για όσους πολίτες δεν επιθυμούν να κάνουν την αίτηση μόνοι τους, υπάρχει εναλλακτική:

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Τα στοιχεία που πρέπει να έχετε για αίτηση

Όπως και στην αίτηση μέσω gov.gr, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρήσουν και να επικαιροποιήσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω στοιχεία:

  • τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  • τον αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα καυσίμων δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν στην κατοχή τους όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας.

Η «παγίδα» των έξτρα 5 ευρώ για βενζίνη

Την ψηφιακή κάρτα μπορείτε να την κατεβάσετε στο κινητό και να κερδίσετε έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ, υπάρχει όμως ημερομηνία λήξης στη χρήση της. Θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι τις 31/7/22.

Αναλυτικά τα ποσά της ενίσχυσης

Το επίδομα καυσίμων θα δοθεί ως εξής:

  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.