ΤροφήΥγεία

Πώς να μάθετε αν το ελαιόλαδο είναι γνήσιο

Διάδωσε την αγάπη

Πώς να καταλάβουμε εάν το ελαιόλαδο είναι γνήσιο

Πληρώνουμε υψηλά χρηματικά ποσά για να αγοράσουμε το ελαιόλαδο, ένα απαραίτητο στοιχείο της παραδοσιακής τουρκικής κουζίνας, το οποίο είναι εκατό τοις εκατό πιο υγιές από πολλούς τύπους λαχανικών λάδια και στερεά έλαια, τα οποία δεν χάνουμε από την κουζίνα μας στην καθημερινή ζωή. Λοιπόν, πόσο γνήσιο είναι το λάδι που αγοράσαμε και πώς το ξεχωρίζουμε από τη μίμηση του;
Ως αποτέλεσμα των ερευνών και των εφαρμογών μου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά κόλπα για να μην σπαταλήσω τα χρήματα που δίνουμε κατά την αγορά πετρελαίου ως προφύλαξη από τις απάτες που γίνονται στο ελαιόλαδο.
Πρώτα απ ‘όλα, δώστε προσοχή στην τιμή του ελαιολάδου. Προσέξτε να μην αγοράσετε ελαιόλαδο μικρότερο από 20 TL ανά κιλό.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του μη τροποποιημένου ελαιολάδου είναι ότι παγώνει. Όταν βλέπει ελαφρά ζέστη, αρχίζει αμέσως να λιώνει.
Το πραγματικό ελαιόλαδο περιέχει μια μικρή ποσότητα οξέος. Για το λόγο αυτό, όταν δοκιμάζετε ελαιόλαδο, εάν κάψει λίγο το λαιμό σας, έχετε ένα πραγματικό ελαιόλαδο
Μια κλασική αλλά αξιόπιστη μέθοδος που πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν ως ιδίωμα, είναι μια δοκιμαστική μέθοδος που γίνεται με ανάμιξη ενός ποτηριού τσαγιού νερού με την ίδια ποσότητα ελαιολάδου. Το πραγματικό ελαιόλαδο θα υψωθεί πάνω από το νερό και το ψεύτικο ελαιόλαδο θα αναμιχθεί με νερό σε μεγάλο βαθμό.
Η τελευταία μέθοδος που θα δώσω είναι αρκετή για να βγάλω συγκεκριμένα συμπεράσματα. Αλλά είναι μια χημική μέθοδος. Ανακατέψτε το πνεύμα του αλατιού με το ελαιόλαδο σας, εάν σχηματιστεί ροζ ή κόκκινο χρώμα, αυτό το ελαιόλαδο δεν είναι πραγματικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.