Υγεία

Μέθοδοι θεραπείας νέας γενιάς στον καρκίνο

Διάδωσε την αγάπη

Κάθε χρόνο, περίπου 500.000 άνθρωποι παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με κακοήθη νεοπλασία και το ένα τρίτο αυτών των ανθρώπων πεθαίνουν από αυτήν. Το γεγονός ότι ο καρκίνος δεν έχει οριστική θεραπεία και η συχνότητά του αυξάνεται μέρα με τη μέρα έχει κάνει την ασθένεια εφιάλτη για τους ανθρώπους. Ωστόσο, με την πρόοδο στην ιατρική, η χρήση μεθόδων θεραπείας νέας γενιάς στον καρκίνο είναι πιο ελπιδοφόρα από τις παραδοσιακές μεθόδους. Επειδή οι μέθοδοι νέας γενιάς έχουν χαρακτηριστικά που ενισχύουν την άμυνα του σώματος και επιτρέπουν στον οργανισμό να αναγνωρίζει και να καταστρέφει καλύτερα τα καρκινικά κύτταρα.

Ο σκοπός των επιστημόνων να αναπτύξουν νέες θεραπείες για τον καρκίνο είναι να αυξήσουν τις πιθανότητες ανάρρωσης, επιβίωσης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών. Μπορείτε να διαβάσετε τις νέες και σύγχρονες μεθόδους θεραπείας και τα πλεονεκτήματα του καρκίνου που αναπτύχθηκαν από ερευνητές καρκίνου κάτω από τους παρακάτω τίτλους.

Περιεχόμενα
Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα
Νέο φάρμακο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού
Θεραπεία καρκίνου του ήπατος με καθετήρα μπαλονιού
Στερεοτακτική ακτινοχειρουργική
Ενδοπεριτοναϊκή χημειοθεραπεία υπερθερμίας
Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα
Το φάρμακο ανοσοθεραπείας Atezolizumab, το οποίο εγκρίθηκε από το FDA το 2016 για τη θεραπεία του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, είναι από τις νέες μεθόδους θεραπείας στον καρκίνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το φάρμακο που χρησιμοποιείται στο 4ο στάδιο της νόσου παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ασθενών.

Τα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα εξαπατούν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, αποτρέποντάς τους να τα αντιλαμβάνονται ως ξένα και συνεπώς δεν καταστρέφονται από το σώμα. Αντίθετα, το atezolizumab αποκλείει αυτόν τον μηχανισμό που αναπτύχθηκε από καρκινικά κύτταρα και επανενεργοποιεί τα κύτταρα άμυνας του σώματος.

Νέο φάρμακο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού
Οι ερευνητές έχουν αποδείξει για αρκετά χρόνια ότι τα ένζυμα CDK έχουν έντονη επίδραση που ενισχύει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Ορισμένες ουσίες στο σώμα διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων ενεργοποιώντας τα ένζυμα CDK. Τα καρκινικά κύτταρα στη συνέχεια εξαπλώθηκαν ανεξέλεγκτα. Πιστεύεται ότι ένα νέο δραστικό συστατικό που ονομάζεται abemaciclib μπορεί να αποτρέψει αυτήν την ενεργοποίηση.

Οι ασθενείς με καρκίνο λαμβάνουν το φάρμακο από το στόμα με τη μορφή δισκίου δύο φορές την ημέρα για να θεραπεύσουν αυτόν τον νέο αναστολέα ενζύμου, το abemaciclib. Δεν απαιτείται χημειοθεραπεία κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αν και το φάρμακο δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από το FDA, μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία είναι πολύ επιτυχής. Για το λόγο αυτό, η FDA εργάζεται για να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης.

Θεραπεία καρκίνου του ήπατος με καθετήρα μπαλονιού
Σε αυτή τη μέθοδο, οι γιατροί καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα με μια εξαιρετικά υψηλή δόση χημειοθεραπείας που κανονικά θα ήταν θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Ωστόσο, οι ειδικοί καθετήρες μπαλονιών και ένα νέο φίλτρο διασφαλίζουν ότι το φάρμακο φτάνει μόνο στο ήπαρ και προστατεύεται το υπόλοιπο σώμα. Έτσι, η θεραπεία δίνει πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα και είναι καλύτερα ανεκτή από τον ασθενή.

Στερεοτακτική ακτινοχειρουργική
Η στερεοτακτική ακτινοχειρουργική είναι μια ειδική θεραπεία διαδερμικής ακτινοβόλησης στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πολύ υψηλής δόσης και εφάπαξ εφάπαξ ακτινοβολία. Είναι μια μέθοδος νέας γενιάς που παρέχει επιτυχημένα αποτελέσματα στη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου μικρού μεγέθους. Με αυτήν τη μέθοδο, επιτυγχάνεται ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη χειρουργική θεραπεία χωρίς άνοιγμα του κρανίου. Σε σύγκριση με τις τυπικές εφαρμογές ακτινοθεραπείας, η βλάβη στον υγιή ιστό είναι μικρότερη και η θεραπεία είναι πιο επιτυχημένη. Εφαρμόζεται με διαφορετικά ονόματα όπως ραδιοχειρουργική, Gamma Knife, LINAC.

Ενδοπεριτοναϊκή χημειοθεραπεία υπερθερμίας
Είναι μια μέθοδος θεραπείας που εφαρμόζεται στα προχωρημένα στάδια ορισμένων ενδοκοιλιακών καρκίνων όπως στομάχι, παχύ έντερο και ωοθήκες. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου ο καρκίνος εξαπλώνεται στο περιτόναιο που ονομάζεται περιτόναιο. Εφαρμόζεται συνήθως μετά την αφαίρεση όλων των καρκινικών ιστών που είναι δυνατοί με χειρουργική επέμβαση. Στη θεραπεία, η κοιλιακή κοιλότητα θερμαίνεται και γεμίζονται φάρμακα χημειοθεραπείας. Αναφέρεται ότι το προσδόκιμο ζωής παρατείνεται με αυτήν τη μέθοδο, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε λίγα κέντρα στη χώρα μας.

Γιατί περιορίζεται η χρήση νέων μεθόδων θεραπείας του καρκίνου;

Αυτές οι νέες και συχνά αποτελεσματικές θεραπείες, όπως η ανοσοθεραπεία με καρκίνο, δεν φαίνεται να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε πολλές χώρες. Κλασικές μέθοδοι θεραπείας όπως χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στους περισσότερους ασθενείς. Μεταξύ των λόγων για αυτό?

Οι μέθοδοι θεραπείας νέας γενιάς μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε συγκεκριμένους καρκίνους
Οι γιατροί διστάζουν να χρησιμοποιήσουν νέες θεραπείες επειδή δεν είναι σίγουροι
Υπάρχουν παράγοντες όπως το αρχικό απρόβλεπτο εάν αυτές οι θεραπείες θα είναι αποτελεσματικές ή όχι.
Μην παραλείψετε να κάνετε τους ρουτίνιους ελέγχους σας μόνο σε περίπτωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.