Υγεία

Δεν έχετε κίνητρα για να ξεκινήσετε αθλήματα;

Διάδωσε την αγάπη

Όλα τα είδη αθλημάτων όπως άσκηση, γυμναστήριο, τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία, άρση βαρών, πιλάτες και ούτω καθεξής μας κάνουν πιο υγιείς. Ωστόσο, η προθυμία μας να κινηθούμε μπορεί να μειωθεί, ειδικά το χειμώνα. Μπορεί να είναι δύσκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι, να ξυπνήσετε και να κάνετε μια ωραία πρωινή προπόνηση σε κρύες μέρες. Θα απογοητευτούμε. Αυτό είναι όταν χρειαζόμαστε κίνητρα, όταν είμαστε απρόθυμοι να ασκήσουμε και κάθε είδους δράση. Η καλοκαιρινή σεζόν είναι στην πόρτα. Τώρα θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε αυτό το κίνητρο. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε γράψει για τις μεθόδους γυμναστικής και άσκησης των εκπαιδευτών για να σας παρακινήσουν να ασκηθείτε.

Δώστε ευθύνη σε κάποιον άλλο

Εάν δεν έχετε καμία επιθυμία να ασκηθείτε , κάποιος που σας δίνει εντολή μπορεί να σας παραλάβει από τη θέση σας. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να σας καθοδηγήσει ένας εκπαιδευτής γυμναστικής και να σας αναγκάσει να κάνετε κινήσεις. Ένας από τους λόγους που οι εκπαιδευτές είναι τόσο αποτελεσματικοί είναι ότι σας επιτρέπουν να βλέπετε την άσκηση ως έργο. Εάν δεν έχετε δάσκαλο, μπορείτε να ρωτήσετε έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας ή οποιονδήποτε άλλο. Έτσι, όταν σας αναγκάζει να ασκήσετε, θα αισθανθείτε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Οι εκπαιδευτές φυσικής κατάστασης συστήνουν ιδιαίτερα να κάνουν τις ασκήσεις που χάνονται. Αφού το κάνετε αυτό, προσφέρουν μερικές ανταμοιβές.

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να αντιληφθείτε το κίνητρό σας ως εργασία με τη δύναμη κάποιου άλλου, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο. Εάν δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι αποτελεσματικό, ρίξτε μια ματιά σε άλλες μεθόδους.

Ξεκινήστε με μια απλή αλλαγή

Εάν δεν έχετε συνήθεια να ασκείτε και να μετακινείτε , φυσικά θα είναι δύσκολο να αποκτήσετε μια νέα συνήθεια. Ίσως αυτό είναι το πιο δύσκολο. Είναι πάντα ευκολότερο για κάποιον που έχει ασκηθεί για πολύ καιρό πριν να επιστρέψει στην ίδια συνήθεια μετά από ένα σύντομο διάλειμμα. Αλλά αν δεν έχετε δώσει πολλά σπορ στη ζωή σας, χρειάζεστε πολλά κίνητρα. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να το κάνετε με μικρότερες αλλαγές και σταδιακά να το συνηθίσετε, αντί να επικεντρωθείτε ξαφνικά στο άθλημα. Για αυτό, υπάρχει μια λύση που προσφέρουν οι εκπαιδευτές γυμναστικής. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να συνηθίσετε τον εγκέφαλό σας να ασκείται. Πρέπει λοιπόν να προετοιμάσετε το μυαλό σας για τη συνήθεια της κίνησης. Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εβδομάδα μαθήματος γιόγκα. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε τη συνήθεια σας κάνοντας αθλήματα όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο λίγες μέρες την εβδομάδα. Αυτές οι κινήσεις θα μετατραπούν σε συνήθεια στο χρόνο. Το καλύτερο μέρος αυτού είναι ότι η συνήθεια της άσκησης δεν μπορεί να σταματήσει μόλις το αποκτήσετε. Διότι όταν ασκείστε, αισθάνεστε οξυγόνο που φτάνει σε κάθε κύτταρο του σώματός σας και χαλαρώνει. Όσο περισσότερο λειτουργεί το σώμα και οι μύες σας, τόσο πιο δραστήρια θα νιώσετε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό είναι πιο ευχάριστο από το να παρακολουθείτε τηλεοπτικές σειρές και να τρώτε μάρκες ή να κάθεστε και να παίζετε ένα παιχνίδι. Επομένως, αυτή η συνήθεια που έχετε κάνει σας επιτρέπει να εισάγετε μια άσκηση ρουτίνας. Προγραμματίζετε καλύτερα τον εαυτό σας και όσο περισσότερο γνωρίζετε το σώμα σας, τόσο καλύτερα αντιλαμβάνεστε τι θέλει. Επομένως, το μόνο που χρειάζεται να ξεκινήσετε είναι να σηκώσετε το πισινό σας, να φορέσετε το ακουστικό σας και να βγείτε και να ξεκινήσετε να περπατάτε. Μπορεί να είναι μια καλή δικαιολογία για να περπατήσετε το σκυλί ή τη γάτα σας. Αλλά μην το κάνετε αυτό, για παράδειγμα:

Αντί να κάνετε δικαιολογίες για να μην μετακινηθείτε, βρείτε δικαιολογίες για το πώς μπορείτε να μετακινήσετε περισσότερα.

Φορέστε τα πάνινα παπούτσια σας

Εάν δεν θέλετε να σηκωθείτε από τον υπολογιστή σας ή εάν είναι δύσκολο να σηκωθείτε από το ζεστό κρεβάτι σας και να αρχίσετε να ασκείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε φορώντας τα πάνινα παπούτσια σας για να παρακινήσετε τον εαυτό σας . “Τώρα φορέστε τα πάνινα παπούτσια σας, τα υπόλοιπα θα έρθουν αυτόματα.” καλά στον εαυτό σας. Το να σηκωθείτε και να φορέσετε τα παπούτσια σας θα σας παρακινήσει να ασκηθείτε και να κινηθείτε. “Η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε καλά πάνινα παπούτσια.” Το καλύτερο βήμα για να σας παρακινήσει είναι να φοράτε πάνινα παπούτσια. Μόλις έβαλε τα παπούτσια του και μέσα σε πέντε λεπτά με τα πόδια, είπε, «Ναι, είμαι τώρα. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω. ” Θα αρχίσετε να σκέφτεστε.

Εάν κάνετε αθλήματα στο σπίτι, η προετοιμασία του χώρου που χρησιμοποιείτε για σπορ και το άνοιγμα μιας ζωντανής μουσικής θα δώσει πάλι κίνητρο. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αποκτήσετε ένα γυμναστήριο DVD και να προσαρμόσετε τη διάρκεια κάθε μέρα και να συνεχίσετε με τον ίδιο ρυθμό. Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να διαθέσετε 40 λεπτά κάθε μέρα, μπορείτε να το κάνετε συνήθεια επιλέγοντας ένα DVD κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι εκπαιδευτές άσκησης λένε ότι πρέπει πάντα να παρακολουθείτε τα πάνινα παπούτσια σας, ώστε να θυμάστε πάντα να ασκούμαι. Το να έχετε πάνινα παπούτσια μαζί σας στο γραφείο ή δίπλα στο κρεβάτι σας μπορεί να το διευκολύνει. Εάν μεταφέρετε τα πάνινα παπούτσια σας, δεν θα έχετε δικαιολογία όπως “ξέχασα τα παπούτσια σας” όταν θέλετε να ασκηθείτε.

Θέστε τον εαυτό σας ως στόχο

Θέτοντας έναν στόχο και εργαζόμαστε είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους κινήτρου. Ας υποθέσουμε ότι κάνετε 30 sit-ups κάθε μέρα. Η προσπάθεια αύξησης αυτού στο 50 και ο καθορισμός του στόχου ως 50 λεωφορείων είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους κινήτρου. Μπορείτε επίσης να εργαστείτε για να μπείτε σε ένα ρούχο, παντελόνι που δεν ταιριάζει. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο στόχος. Μια εξαιρετική μέθοδος κινητοποίησης για τις γυναίκες είναι να κρεμάσετε ένα φόρεμα στο οποίο δεν μπορείτε να μπείτε και να είστε κίνητρο κοιτάζοντας το κάθε μέρα.

Ακόμα κι αν χρειάζονται μήνες, μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος στόχος και εργαλείο κινήτρου. Μπορείτε ακόμη και να το αντικαταστήσετε με ανταμοιβή. Μόλις γίνετε λεπτός και σφιχτός, αντί να τρώτε σοκολάτα ως ανταμοιβή, η συμμετοχή σε ένα πάρτι φορώντας το φόρεμα που θέλετε θα σας βοηθήσει επίσης να παραμείνετε σε φόρμα.

Βρείτε ένα καλό παράδειγμα

< br /> Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνηθίσετε την άσκηση. Μια μέθοδος είναι να βρείτε ένα παράδειγμα για τον εαυτό σας. Επομένως, πρέπει να φροντίσετε έναν φίλο, έναν συγγενή και ούτω καθεξής, που θα σας σηκώσει και θα ασκηθεί. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγγραφείτε στο γυμναστήριο λαμβάνοντας ως παράδειγμα φίλου που έχει εγγραφεί στο γυμναστήριο τακτικά. Έτσι μπορείτε να πάτε στην αίθουσα μαζί του. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε συνήθεια άσκησης. Το σημείο που πρέπει να προσέξετε εδώ είναι ότι εάν ξεκινήσετε, δεν πρέπει να είστε πολύ σκληροί για τον εαυτό σας.

Επομένως, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να κινηθείτε τόσο σκληρά όσο ο φίλος σας που είναι ήδη να κάνω σπορ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας προκαλέσει τραυματισμούς και ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα διάλειμμα πριν ξεκινήσετε την αθλητική σας περιπέτεια.

Επιστρέψτε εύκολα

Πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από την άσκηση και τώρα θέλετε να επιστρέψετε ; Υπάρχει μια καλή μέθοδος που μπορείτε να εφαρμόσετε για να το επιτύχετε. Για όσους έχουν ήδη κάνει αθλήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν μια τέτοια συνήθεια, δεν είναι δύσκολο να κάνουν ένα διάλειμμα και να επιστρέψουν στον αθλητισμό. Αλλά το πώς θα επιστρέψετε είναι σημαντικό. Οι προπονητές σπορ κάνουν μια πρόταση για αυτό: Για παράδειγμα, εάν έχετε τη συνήθεια να ασκείστε πέντε ημέρες την εβδομάδα, μπορείτε να ξεκινήσετε ασκώντας τρεις ημέρες την εβδομάδα, την πρώτη εβδομάδα μετά από ένα διάλειμμα. Στη δεύτερη εβδομάδα, πρέπει να το αυξήσετε σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Την επόμενη εβδομάδα, μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση πέντε ημέρες την εβδομάδα όπως και πριν. Ο σκοπός αυτού είναι να αποτρέψει το σώμα να εκπλαγεί όταν επιστρέφει, καθώς είναι μια ρουτίνα που το σώμα έχει ήδη συνηθίσει. Λοιπόν, «Κοίτα, εργαζόμασταν 5 ημέρες την εβδομάδα πριν. Τώρα επιστρέφουμε σε αυτό. ”

Δραστηριότητες που απολαμβάνετε;

Το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο και να κάνετε ορισμένες κινήσεις μπορεί να σας φαίνεται βαρετό. Έτσι, η αναρρίχηση, ο χορός, το τένις, το βόλεϊ, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικά για εσάς. Γι ‘αυτό μπορεί να προτιμάτε αυτόν τον τύπο σωματικής δραστηριότητας αντί να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Οι εκπαιδευτές λένε ότι αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι σαν να έρχονται στο γυμναστήριο και να ασκούν βάρη. Αυτό μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Δεδομένου ότι σας αρέσει να εκτελείτε αυτές τις δραστηριότητες, η ροή του αίματός σας επιταχύνεται και οι ενδορφίνες εκκρίνονται. Αυτό σας παρακινεί να ασκηθείτε και να κινηθείτε περισσότερο. Ωστόσο, δεν μπορείτε να πάρετε το αραίωμα και το σφίξιμο που θα κάνετε χάρη στις κινήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο με αυτές τις δραστηριότητες. Ωστόσο, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε αυτές τις δραστηριότητες. Οι εκπαιδευτές λένε ότι το κάνω αυτό είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα και να μην κινείσαι. Αλλά δηλώνουν επίσης ότι δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τις συνήθειες κίνησης και άσκησης που έχετε αποκτήσει στο γυμναστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.