highlightedΑυτοκίνητο

Τι πρέπει να κάνετε εάν εξαντληθεί η μπαταρία του αυτοκινήτου σας;

Διάδωσε την αγάπη

Το να είσαι στο δρόμο είναι ο εφιάλτης των περισσότερων οδηγών… Οι καταστάσεις που μπορεί να συμβούν σε απροσδόκητες στιγμές και να προκύψουν από διαφορετικούς λόγους μπορεί να σας κάνουν να παραμείνετε στο δρόμο. Για παράδειγμα, ένα σημαντικό ποσοστό στελεχών προκαλείται από την εξάντληση της μπαταρίας του οχήματος. Για να ξεπεράσετε εύκολα αυτήν την κατάσταση που μπορεί να συμβεί σε εσάς, “Πώς ξέρετε ότι η μπαταρία έχει πεθάνει;” ή “Τι συμβαίνει όταν τελειώσει η μπαταρία;” Οι απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις είναι πολύ σημαντικές.

Η μπαταρία είναι το μέρος που παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από το όχημά σας. Αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια με τη μορφή χημικής ενέργειας και μετατρέπει αυτήν την ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια όταν χρειάζεται και τη μεταδίδει στα απαραίτητα μέρη. Η μπαταρία παράγει υψηλό ρεύμα για τη λειτουργία του κινητήρα έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να ξεκινήσει και να κινείται. Αποτρέπει τη ζημιά στο όχημα εξισορροπώντας την τάση και την ένταση ενώ ο κινητήρας λειτουργεί. Εκτός από αυτές τις εργασίες, επιτρέπει τη λειτουργία των τμημάτων του οχήματος που απαιτούν ηλεκτρισμό, όπως ραδιόφωνο, θερμαντήρα και εσωτερικούς λαμπτήρες.

Η μπαταρία έχει τη δυνατότητα αυτο-φόρτισης. Ενώ το όχημα λειτουργεί, η μπαταρία φορτίζεται συνεχώς, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα απροσδόκητης εκφόρτισης. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η μπαταρία αποφορτίζεται πιο εύκολα, δηλαδή αρχίζει να αποφορτίζεται. Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που επιταχύνουν τη διαδικασία εκφόρτισης της μπαταρίας είναι οι αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Για παράδειγμα, σε πολύ ζεστό καιρό, η μπαταρία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, η ισχύς της μίζας αυξάνεται και συνεπώς φθείρεται πιο εύκολα. Η θέρμανση και οι υαλοκαθαριστήρες που λειτουργούν συνεχώς σε χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν μεγαλύτερη χρήση της μπαταρίας. Επιπλέον, οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο κατάψυξης της μπαταρίας. Η κίνηση “stop-and-go”, η οποία γίνεται συχνά ειδικά σε περιοχές με έντονη κυκλοφορία, επιταχύνει επίσης την αποφόρτιση της μπαταρίας. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, καθώς τα ηλεκτρικά μέρη του οχήματος, όπως η θερμάστρα και οι αντιστάσεις καθρεφτών Χρησιμοποιήθηκε περισσότερο, η πιθανότητα αντιμετώπισης αυτής της κακής έκπληξης μπορεί να αυξηθεί. Άλλοι παράγοντες που επιταχύνουν αυτήν τη διαδικασία είναι να αφήνουν τα φώτα αερισμού, ραδιοφώνου και εσωτερικού χώρου ενώ το όχημα δεν λειτουργεί. Χωρίς χρήση του οχήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο εναλλάκτης που είναι υπεύθυνος για τη φόρτιση της μπαταρίας είναι ανεπαρκής, η μπαταρία είναι μικρότερη από την κανονική, με άλλα λόγια, είναι ασυμβίβαστη με το όχημα, γεγονός που προκαλεί την ταχύτερη αποφόρτιση της μπαταρίας. Εκτός από όλα αυτά, είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι η μέση διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας είναι πέντε χρόνια και μπορεί να αποφορτιστεί μετά από πέντε χρόνια.

Γιατί εξαντλείται η μπαταρία

Πώς να πείτε πότε η μπαταρία είναι άκυρη;

Μία από τις πιο περίεργες ερωτήσεις σχετικά με την μπαταρία είναι “Τι θα συμβεί εάν η μπαταρία εξαντληθεί;” Ξέρουμε ότι. Όταν η μπαταρία εξαντληθεί, δεν μπορείτε να ανάψετε τον εκκινητή του οχήματός σας, επομένως δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το όχημά σας. Επιπλέον, άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του οχήματός σας δεν λειτουργούν.

“Πώς ξέρουμε ότι η μπαταρία έχει πεθάνει;” Μια άλλη απάντηση στην ερώτηση μπορεί να είναι τα σημάδια της μπαταρίας! Η προειδοποιητική λυχνία σε ορισμένες μπαταρίες μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν η πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζετε είναι στην μπαταρία. Όταν η μπαταρία είναι γεμάτη, η προειδοποιητική λυχνία της μπαταρίας μπορεί να γίνει πράσινη και όταν είναι άδεια, μπορεί να ανάψει ως μαύρο.

Τι πρέπει να κάνετε όταν η μπαταρία σας είναι νεκρή;

Όταν εξαντληθεί η μπαταρία, ο πιο πρακτικός και υγιής τρόπος για να ξεκινήσετε ξανά το όχημά σας είναι από ένα άλλο όχημα. Θα ενισχύσει την μπαταρία. Για να ενισχύσετε την μπαταρία, πρέπει να έχετε άλμα, άλτη. Εάν διαθέτετε αυτό το καλώδιο, μπορείτε να εκκινήσετε ξανά το όχημά σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  • Πρώτα απ ‘όλα, ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο ή ένα διερχόμενο όχημα.
  • Ανοίξτε το κάλυμμα και των δύο οχημάτων.
  • Συνδέστε τον θετικό πόλο του καλωδίου με βραχυκύκλωμα στον θετικό πόλο των μπαταριών και τον αρνητικό πόλο του καλωδίου με τον αρνητικό πόλος των μπαταριών.
  • Αφού συνδέσετε τα καλώδια, ξεκινήστε πρώτα το όχημα από το οποίο θα τραβηχτεί το ρεύμα. Αφήστε το όχημα σε αδράνεια για λίγο και στη συνέχεια επιταχύνετε το όχημα πατώντας περιστασιακά το αέριο.
  • Στη συνέχεια, προσπαθήστε να ξεκινήσετε το δικό σας όχημα. Εάν το όχημά σας ξεκινήσει, αυτό σημαίνει ότι το ρεύμα έχει αρχίσει να έρχεται. Εάν το όχημά σας δεν ξεκινήσει, περιμένετε να φορτιστεί για λίγο.
  • Ποτέ μην σταματάτε το όχημά σας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενίσχυσης. Αναφέραμε ότι οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε να οδηγήσετε το όχημά σας για τουλάχιστον είκοσι λεπτά και να γεμίσετε την μπαταρία σας.

Είναι φυσιολογικό να θερμαίνονται τα καλώδια σε ένα βαθμό κατά τη διάρκεια της ώθησης. Ωστόσο, μερικές φορές τα πλαστικά μπορεί να αρχίσουν να λιώνουν και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Για να αποφύγετε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις, αποφύγετε την αγορά φθηνών καλωδίων και βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμο έναν πυροσβεστήρα κατά τη διαδικασία ενίσχυσης. Ειδικά εάν η μπαταρία εξαντληθεί σε ένα αυτόματο αυτοκίνητο, η λειτουργία του οχήματος «χτυπώντας», με άλλα λόγια ωθώντας το, όπως το λένε οι άνθρωποι, θα καταστρέψει σημαντικά το όχημα. Αποφύγετε την εφαρμογή αυτής της μεθόδου.

Πώς να πει ότι η μπαταρία έχει εξαντληθεί

Τι είναι ο έλεγχος μπαταρίας;

Μπορείτε να αποφύγετε εκπλήξεις όπως η εξάντληση της μπαταρίας απροσδόκητα πραγματοποιώντας δοκιμές μπαταρίας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την κατάσταση φόρτισης μετρώντας την τιμή τάσης της μπαταρίας με τη βοήθεια μιας συσκευής μέτρησης τάσης. Η τιμή τάσης μιας πλήρως φορτισμένης μπαταρίας πρέπει να μετράται ως 12,6 βολτ ή περισσότερο. Εάν οι μετρήσεις σας δείχνουν χαμηλότερη τιμή από αυτήν, ίσως είναι καλύτερο να φορτίσετε την μπαταρία σας.

Πόσες τιμές μπαταρίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.