ΖΩΗΜόδαΤεχνολογία

Πώς να τραβήξετε μια φωτογραφία

Διάδωσε την αγάπη

Τρόπος λήψης φωτογραφιών

Η λήψη φωτογραφιών παρουσιάζει ενδιαφέρον για πολλούς από εμάς. Ωστόσο, η λήψη φωτογραφιών έχει επίσης τους δικούς της κανόνες και λεπτές αποχρώσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις περιπλοκές της λήψης φωτογραφιών. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα είστε ικανοποιημένοι με τις φωτογραφίες που τραβάτε σύμφωνα με τους κανόνες που θα γράψουμε.

Πρώτα απ ‘όλα, η άποψη πρέπει να επιλέγεται καλά κατά τη λήψη φωτογραφιών. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να καθορίσετε πώς θέλετε να δείξετε το θέμα σας κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Εάν το θέμα που επιλέγετε είναι σταθερό, μεταβείτε και προσδιορίστε τη σωστή θέση. Να θυμάστε ότι τα σφάλματα προοπτικής θα επηρεάσουν αρνητικά τη φωτογραφία. Καθορίστε εάν η σύνθεση του θέματος που θέλετε να φωτογραφίσετε θα είναι καλή όταν τραβάτε κάθετα ή οριζόντια. Για αυτό, όταν πλαισιώνετε το θέμα σας, θα πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχουν μεγάλα κενά. Η επιλογή του σωστού φακού πρέπει να προσδιορίζεται ανάλογα με το θέμα που θα τραβήξετε. Ορισμένα θέματα πρέπει να φωτογραφίζονται στενά, ενώ ορισμένα θέματα πρέπει να φωτογραφίζονται από απόσταση. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να φωτογραφηθεί αγώνας άγριων ζώων ή ποδοσφαίρου, θα πρέπει να φωτογραφηθεί από απόσταση. Για αυτήν την κατάσταση, είναι απαραίτητο να έχουμε τηλεφακούς. Για να επιλέξετε σωστά το φακό, είναι απαραίτητο να κάνετε μια καλή ανάλυση σχετικά με τους τύπους και το πού θα λειτουργήσει για εμάς. Το φόντο πρέπει να είναι αρκετά απλό κατά τη λήψη φωτογραφιών ατόμων ή πορτρέτων. Διαφορετικά, ένα μικτό φόντο θα επηρεάσει το θέμα και θα αποτρέψει την επιλεκτικότητα της φωτογραφίας. Είναι μια σημαντική λεπτομέρεια για να χαλαρώσετε το θέμα ενώ τραβάτε φωτογραφίες από άτομα που συναντάτε για πρώτη φορά ή γνωρίζετε καλά. Πρέπει να είστε σίγουροι και σε επαφή με το άτομο που πρόκειται να φωτογραφίσετε. Η ευκρίνεια στο μάτι είναι επίσης σημαντική στις φωτογραφίες που τραβάτε σε στενή θέση. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζει ότι τα μάτια είναι καθαρά και στο προσκήνιο. Αποφύγετε τη λήψη φωτογραφιών μεταξύ 12.00-14.00 όταν ο ήλιος έχει υψηλή θερμοκρασία. Διαφορετικά, θα προκαλέσετε δυσάρεστες και σκληρές σκιές σε ανθρώπινες εικόνες.

Εάν έχετε χρόνο να τραβήξετε φωτογραφίες, τραβήξτε με το τρίποδο που έχετε μαζί σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε υψηλές τιμές διαφράγματος στα κουφώματά σας και να τις ελέγξετε. Ειδικά στη φωτογραφία πορτρέτου, το φως που έρχεται από πίσω προκαλεί το θέμα σας να παραμείνει στο αντίθετο φως και να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται σκοτεινό. Για να το αποφύγετε αυτό, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε φλας πλήρωσης Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η ισορροπία μεταξύ του προσώπου του πορτρέτου και του φόντου. Η λήψη φωτογραφιών είναι στην πραγματικότητα μια τέχνη από μόνη της. Ωστόσο, μπορείτε να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες εφαρμόζοντας αυτές τις πληροφορίες που παρέχουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.