featuredhighlightedΥγεία

Πώς να κατανοήσετε και να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα για τα διατροφικά στοιχεία

Διάδωσε την αγάπη

Οι άνθρωποι βλέπουν τις ετικέτες τροφίμων για διάφορους λόγους. Όμως, ανεξάρτητα από τον λόγο, πολλοί καταναλωτές θα ήθελαν να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες πιο αποτελεσματικά και εύκολα. Οι ακόλουθες δεξιότητες ανάγνωσης ετικετών αποσκοπούν στο να σας διευκολύνουν να χρησιμοποιήσετε τις ετικέτες Nutrition Facts για να λάβετε γρήγορες, ενημερωμένες αποφάσεις για τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε μια υγιεινή διατροφή.

Επισκόπηση | Πληροφορίες προβολής | Θερμίδες | Θρεπτικά συστατικά | Η ποσοστιαία ημερήσια τιμή (% DV) | Παραλλαγές ετικετών για τα διατροφικά στοιχεία

Για πρόσθετους πόρους στη νέα ετικέτα “Διατροφικά στοιχεία”, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.fda.gov/NewNutritionFactsLabel.

Επισκόπηση

Οι πληροφορίες στο κύριο ή το πάνω μέρος (βλ. # 1-4) του δείγματος διατροφικής ετικέτας (παρακάτω) μπορεί να διαφέρει ανάλογα με κάθε προϊόν τροφής και ποτού. Περιέχει πληροφορίες για κάθε προϊόν (μέγεθος μερίδας, θερμίδες και πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά). Η κάτω ενότητα περιέχει μια υποσημείωση που εξηγεί την% ημερήσια αξία και δίνει τον αριθμό των θερμίδων που χρησιμοποιούνται για γενικές συμβουλές διατροφής.

Στην ακόλουθη ετικέτα Nutrition Facts έχουμε χρωματίσει ορισμένες ενότητες για να σας βοηθήσουμε να εστιάσετε σε εκείνες τις περιοχές που θα εξηγηθεί λεπτομερώς. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι έγχρωμες ενότητες δεν βρίσκονται στις πραγματικές ετικέτες τροφίμων των προϊόντων που αγοράζετε.

Δείγμα ετικέτας για κατεψυγμένο Lasagna

επιστροφή στην κορυφή

1. Πληροφορίες προβολής

(# 1 στην ετικέτα δείγματος)

Όταν κοιτάζετε την ετικέτα Nutrition Facts, πρώτα ρίξτε μια ματιά στον αριθμό των μερίδων στη συσκευασία (μερίδες ανά δοχείο) και το μέγεθος της μερίδας. Τα μεγέθη μερίδας είναι τυποποιημένα ώστε να διευκολύνεται η σύγκριση παρόμοιων τροφίμων. παρέχονται σε γνωστές μονάδες, όπως κύπελλα ή κομμάτια, ακολουθούμενη από τη μετρική ποσότητα, π.χ., τον αριθμό γραμμαρίων (g). Το μέγεθος της μερίδας αντικατοπτρίζει το ποσό που συνήθως τρώνε ή πίνουν οι άνθρωποι. Δεν συνιστά σύσταση για το πόσο πρέπει να τρώτε ή να πίνετε.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι όλες οι ποσότητες θρεπτικών συστατικών που εμφανίζονται στην ετικέτα, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των θερμίδων, αναφέρονται στο μέγεθος της μερίδας. Δώστε προσοχή στο μέγεθος της μερίδας, ειδικά πόσες μερίδες υπάρχουν στη συσκευασία φαγητού. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν καταναλώνετε ½ μερίδα, 1 μερίδα ή περισσότερα. Στην ετικέτα δείγματος, μία μερίδα λαζάνια ισούται με 1 φλιτζάνι. Εάν τρώγατε δύο φλιτζάνια, θα καταναλώνατε δύο μερίδες. Αυτό είναι δύο φορές οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που εμφανίζονται στην ετικέτα δείγματος, οπότε θα πρέπει να διπλασιάσετε τις ποσότητες θρεπτικών ουσιών και θερμίδων, καθώς και το% DV, για να δείτε τι λαμβάνετε σε δύο μερίδες.

Παράδειγμα

% DV

% DV

επιστροφή στην κορυφή

2. Θερμίδες

(# 2 στην ετικέτα δείγματος)

Οι θερμίδες παρέχουν ένα μέτρο της ενέργειας που παίρνετε από μια μερίδα αυτού του φαγητού. Στο παράδειγμα, υπάρχουν 280 θερμίδες σε μία μερίδα λαζάνια. Τι γίνεται αν φάγατε ολόκληρο το πακέτο; Στη συνέχεια, θα καταναλώνατε 4 μερίδες ή 1.120 θερμίδες.

Για να επιτύχετε ή να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος, ισορροπήστε τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε και πίνετε με τον αριθμό των θερμίδων που χρησιμοποιεί το σώμα σας. 2.000 θερμίδες την ημέρα χρησιμοποιείται ως γενικός οδηγός για συμβουλές διατροφής. Οι ανάγκες σας σε θερμίδες μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες και ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το ύψος, το βάρος και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας. Μάθετε τις εκτιμώμενες ανάγκες σας σε θερμίδες στη διεύθυνση https://www.choosemyplate.gov/resources/MyPlatePlan.

Θυμηθείτε: Ο αριθμός των μερίδων που καταναλώνετε καθορίζει τον αριθμό των θερμίδων που πραγματικά τρώτε. Η κατανάλωση πάρα πολλών θερμίδων ανά ημέρα συνδέεται με το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία.

επιστροφή στην κορυφή

3. Θρεπτικά συστατικά

(# 3 στην ετικέτα δείγματος)

Δείτε την ενότητα 3 στο δείγμα ετικέτας. Σας δείχνει ορισμένα βασικά θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν την υγεία σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα για να υποστηρίξετε τις προσωπικές σας διατροφικές ανάγκες – αναζητήστε τρόφιμα που περιέχουν περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που θέλετε να πάρετε περισσότερα και λιγότερα από τα θρεπτικά συστατικά που ίσως θέλετε να περιορίσετε.

  • Θρεπτικά συστατικά για να λάβετε λιγότερα από: Κορεσμένα λιπαρά, νάτριο και πρόσθετα σάκχαρα.

Τα κορεσμένα λιπαρά, το νάτριο και τα πρόσθετα σάκχαρα είναι θρεπτικά συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα και μπορεί να σχετίζονται με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία – και οι Αμερικανοί γενικά καταναλώνουν πάρα πολλά από αυτά, σύμφωνα με τα συνιστώμενα όρια για αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Ταυτοποιούνται ως θρεπτικά συστατικά για να πάρουν λιγότερα. Η κατανάλωση πάρα πολύ κορεσμένου λίπους και νατρίου, για παράδειγμα, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων καταστάσεων υγείας, όπως καρδιαγγειακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η κατανάλωση υπερβολικά προστιθέμενων σακχάρων μπορεί να δυσκολευτεί να καλύψει σημαντικές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά, ενώ παραμένει εντός των ορίων θερμίδων.

Τι είναι οι προστιθέμενες ζάχαρες και πώς διαφέρουν από τις συνολικές ζάχαρες;

Η ετικέτα Nutrition Facts περιλαμβάνει σάκχαρα που υπάρχουν φυσικά σε πολλά θρεπτικά τρόφιμα και ποτά, όπως η ζάχαρη στο γάλα και τα φρούτα, καθώς και τυχόν πρόσθετα σάκχαρα που ενδέχεται να υπάρχουν στο προϊόν. Δεν έχει καθοριστεί ημερήσια τιμή αναφοράς για τα συνολικά σάκχαρα, επειδή δεν έχει γίνει καμία σύσταση για το συνολικό ποσό που πρέπει να τρώτε σε μια ημέρα.

Η προσθήκη ζάχαρης στην ετικέτα Nutrition Facts περιλαμβάνει σάκχαρα που προστίθενται κατά την επεξεργασία των τροφίμων (όπως σακχαρόζη ή δεξτρόζη), τρόφιμα συσκευασμένα ως γλυκαντικά (όπως επιτραπέζια ζάχαρη), σάκχαρα από σιρόπια και μέλι και σάκχαρα από συμπυκνωμένους χυμούς φρούτων ή λαχανικών. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες από πρόσθετα σάκχαρα μπορεί να δυσκολέψουν την ικανοποίηση των καθημερινών συνιστώμενων επιπέδων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, ενώ παραμένουν εντός των ορίων θερμίδων. περιλαμβάνονται στον αριθμό γραμμαρίων ολικής ζάχαρης στο προϊόν.

Για παράδειγμα, ένα δοχείο γιαουρτιού με πρόσθετα γλυκαντικά, μπορεί να αναφέρει:

Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν διαθέτει 7 γραμμάρια ζάχαρης και 8 γραμμάρια σακχάρων που υπάρχουν στη φύση – για συνολικά 15 γραμμάρια ζάχαρης.

  • Θρεπτικά συστατικά για να λάβετε περισσότερα από: Διαιτητικές ίνες, βιταμίνη D, ασβέστιο, σίδηρος και κάλιο.

Οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη D, το ασβέστιο, ο σίδηρος και το κάλιο είναι θρεπτικά συστατικά στην ετικέτα για την οποία οι Αμερικανοί γενικά δεν λαμβάνουν τη συνιστώμενη ποσότητα. Αναγνωρίζονται ως θρεπτικά συστατικά για να πάρουν περισσότερα. Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα των κινήσεων του εντέρου, να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα και να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων. Οι δίαιτες υψηλότερες σε βιταμίνη D, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης, αναιμίας και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Θυμηθείτε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα για να υποστηρίξετε τις προσωπικές σας διατροφικές ανάγκες — επιλέξτε τροφές που περιέχουν περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που θέλετε να πάρετε περισσότερα και λιγότερα από τα θρεπτικά συστατικά που ίσως θέλετε να περιορίσετε.

επιστροφή στην κορυφή

4. Η ποσοστιαία ημερήσια τιμή (% DV)

(# 4 στο δείγμα ετικέτας)

Η% ημερήσια τιμή (% DV) είναι το ποσοστό της ημερήσιας αξίας για κάθε θρεπτικό συστατικό σε μια μερίδα του φαγητού. Οι ημερήσιες τιμές είναι ποσότητες αναφοράς (εκφρασμένες σε γραμμάρια, χιλιοστόγραμμα ή μικρογραμμάρια) θρεπτικών ουσιών που καταναλώνουν ή δεν πρέπει να υπερβαίνουν κάθε μέρα.

Το% DV δείχνει πόσο συνεισφέρει ένα θρεπτικό συστατικό σε μια μερίδα ενός τροφίμου μια συνολική καθημερινή διατροφή.

Το% DV σας βοηθά να προσδιορίσετε εάν μια μερίδα φαγητού είναι υψηλή ή χαμηλή σε μια θρεπτική ουσία.

Πρέπει να γνωρίζετε πώς να υπολογίζετε τα ποσοστά για να χρησιμοποιήσετε το % DV; Όχι, επειδή η ετικέτα (το% DV) κάνει τα μαθηματικά για εσάς! Σας βοηθά να ερμηνεύσετε τους αριθμούς θρεπτικών συστατικών (γραμμάρια, χιλιοστόγραμμα ή μικρογραμμάρια) τοποθετώντας τα όλα στην ίδια κλίμακα για την ημέρα (0-100% DV). Η στήλη% DV δεν προστίθεται κατακόρυφα στο 100%. Αντίθετα, το% DV είναι το ποσοστό της ημερήσιας τιμής για κάθε θρεπτικό συστατικό σε μια μερίδα του φαγητού. Μπορεί να σας πει εάν μια μερίδα φαγητού είναι υψηλή ή χαμηλή σε μια θρεπτική ουσία και αν μια μερίδα του φαγητού συμβάλλει πολύ, ή λίγο, στην καθημερινή διατροφή σας για κάθε θρεπτικό συστατικό.

Σημείωση: ορισμένα θρεπτικά συστατικά στην ετικέτα Nutrition Facts, όπως τα συνολικά σάκχαρα και τα trans λιπαρά, δεν έχουν% DV – θα συζητηθούν αργότερα.

Γενικός οδηγός για% DV

  • 5% DV ή λιγότερο από ένα θρεπτικό συστατικό ανά μερίδα θεωρείται χαμηλό
  • 20% DV ή περισσότερο θρεπτικό συστατικό ανά μερίδα θεωρείται υψηλό

Τις περισσότερες φορές, επιλέξτε τρόφιμα που είναι:

  • Υψηλότερη σε% DV για διαιτητικές ίνες, βιταμίνη D, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο
  • Χαμηλότερο σε% DV για κορεσμένα λιπαρά, νάτριο και πρόσθετα σάκχαρα

Παράδειγμα: Κοιτάξτε την ποσότητα νατρίου σε μία μερίδα που αναφέρεται στην ετικέτα διατροφής δείγματος. Το% DV του 37% συμβάλλει πολύ ή λίγο στη διατροφή σας; Ελέγξτε τον Γενικό οδηγό για% DV. Αυτό το προϊόν περιέχει 37% DV για νάτριο, το οποίο δείχνει ότι πρόκειται για προϊόν υψηλού νατρίου (έχει περισσότερο από 20% DV για νάτριο). Εάν καταναλώσατε 2 μερίδες, αυτό θα παρείχε το 74% του DV για νάτριο – σχεδόν τα τρία τέταρτα του νατρίου μιας ολόκληρης ημέρας.

Σύγκριση τροφίμων: Χρησιμοποιήστε το% DV για σύγκριση προϊόντων διατροφής (θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της μερίδας είναι το ίδιο) και πιο συχνά επιλέξτε προϊόντα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που θέλετε να λαμβάνετε περισσότερα και χαμηλότερα σε θρεπτικά συστατικά που θέλετε να λάβετε λιγότερα of.

Κατανοήστε τις αξιώσεις περιεχομένου με θρεπτικά συστατικά: Χρησιμοποιήστε το% DV για να διακρίνετε τη μία αξίωση από την άλλη, όπως “ελαφριά”, “χαμηλή” και “μειωμένη”. Απλώς συγκρίνετε% DV σε κάθε προϊόν διατροφής για να δείτε ποιο είναι υψηλότερο ή χαμηλότερο σε ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό. Δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε ορισμούς.

Διαιτητικές ανταλλαγές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το% DV για να σας βοηθήσετε Κάντε διατροφικές αντισταθμίσεις με άλλα τρόφιμα όλη την ημέρα. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε ένα αγαπημένο φαγητό για να φάτε μια υγιεινή διατροφή. Όταν μια τροφή που σας αρέσει έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ισορροπήστε την με τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά σε άλλες ώρες της ημέρας. Επίσης, προσέξτε πόσο τρώτε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε η συνολική ποσότητα κορεσμένου λίπους, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά που θέλετε να περιορίσετε, να παραμείνει κάτω από το 100% DV.

Πώς σχετίζονται οι ημερήσιες τιμές με τα% DVs

Δείτε το παρακάτω παράδειγμα για έναν άλλο τρόπο για να δείτε πώς σχετίζονται οι ημερήσιες τιμές (DV) με το% DV και τη διατροφική καθοδήγηση. Για κάθε θρεπτικό συστατικό που αναφέρεται στο στον πίνακα, υπάρχει ένα DV, ένα% DV, και μια διατροφική συμβουλή ή ένας στόχος. Εάν ακολουθήσετε αυτήν τη διατροφική συμβουλή, θα παραμείνετε εντός των προτεινόμενων ανώτερων ή κατώτατων ορίων που προτείνουν οι ειδικοί της δημόσιας υγείας για τα θρεπτικά συστατικά που αναφέρονται, με βάση μια καθημερινή δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Παραδείγματα DV έναντι% DVs

Με βάση μια δίαιτα 2.000 θερμίδων

Ανώτερο όριο – Φάτε “Λιγότερο από” …

Ανώτερο όριο σημαίνει ότι συνιστάται να μείνετε κάτω ή να τρώτε “λιγότερα από” τα ποσά θρεπτικών στοιχείων ημερήσιας αξίας που αναφέρονται ανά ημέρα. Για παράδειγμα, το DV για κορεσμένο λίπος είναι 20g. Αυτή η ποσότητα είναι 100% DV για αυτό το θρεπτικό συστατικό. Ποιος είναι ο στόχος ή οι διατροφικές συμβουλές; Για να τρώτε “λιγότερο από” 20 g ή 100% DV κάθε μέρα.

Χαμηλότερο όριο – Φάτε “Τουλάχιστον” …

Το DV για διαιτητικές ίνες είναι 28g, που είναι 100% DV. Αυτό σημαίνει ότι συνιστάται να τρώτε “τουλάχιστον” αυτήν την ποσότητα φυτικών ινών τις περισσότερες ημέρες.

Θρεπτικά συστατικά Χωρίς% DV: Trans Lats, Protein και Total Sugar:

Σημειώστε ότι τα trans λιπαρά και τα συνολικά σάκχαρα δεν αναγράφουν% DV στην ετικέτα Nutrition Facts. Η πρωτεΐνη απαριθμεί μόνο ένα% DV σε συγκεκριμένες καταστάσεις που αναφέρονται παρακάτω.

Trans Fat: Οι ειδικοί δεν μπορούσαν να παράσχουν μια τιμή αναφοράς για trans λιπαρά ούτε άλλες πληροφορίες που η FDA πιστεύει ότι είναι αρκετές για να καθορίσουν μια ημερήσια τιμή.

Σύμφωνα με τις Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δίαιτες υψηλότερες σε trans λιπαρά σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL ή «κακής») χοληστερόλης – τα οποία, με τη σειρά τους, σχετίζονται με αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου. Σημείωση: οι περισσότερες χρήσεις τεχνητού τρανς λιπαρού στην προμήθεια τροφίμων στις ΗΠΑ έχουν καταργηθεί από το 2018.

Πρωτεΐνη: Απαιτείται ένα% DV για καταχώριση εάν έχει γίνει αξίωση για πρωτεΐνες, όπως “υψηλή σε πρωτεΐνες. ” Το% DV για πρωτεΐνες πρέπει επίσης να αναγράφεται στην ετικέτα εάν το προϊόν προορίζεται για βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών. Ωστόσο, εάν το προϊόν προορίζεται για γενικό πληθυσμό ηλικίας 4 ετών και άνω και δεν υπάρχει ισχυρισμός σχετικά με την πρωτεΐνη στην ετικέτα, δεν απαιτείται το% DV για πρωτεΐνες.

Τα τρέχοντα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι Η πρόσληψη πρωτεϊνών δεν αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας για ενήλικες και παιδιά άνω των 4 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνολικές ζάχαρες: Δεν έχει καθοριστεί ημερήσια τιμή αναφοράς για τις συνολικές ζάχαρες, επειδή δεν έχουν γίνει συστάσεις για συνολικό ποσό για φαγητό σε μια μέρα. Λάβετε υπόψη ότι οι συνολικές ζάχαρες που αναφέρονται στην ετικέτα “Διατροφικά στοιχεία” περιλαμβάνουν σάκχαρα που απαντώνται στη φύση (όπως αυτά στα φρούτα και το γάλα), καθώς και τις προστιθέμενες ζάχαρες.

Παραλλαγές ετικετών για τα διατροφικά στοιχεία

Πολλοί Οι ετικέτες Nutrition Facts στην αγορά θα μορφοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως η ετικέτα λαζάνια που έχει χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα σε αυτήν τη σελίδα, αλλά υπάρχουν και άλλες μορφές της ετικέτας που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τροφίμων. Αυτή η τελευταία ενότητα θα παρουσιάσει δύο εναλλακτικές μορφές: την ετικέτα διπλής στήλης και την ετικέτα ζάχαρης ενός συστατικού.

Εκτός από την ετικέτα διπλής στήλης και τις ετικέτες ζάχαρης ενός συστατικού, υπάρχουν και άλλες μορφές ετικετών που μπορούν να εξερευνήσουν εδώ.

Ετικέτες διπλής στήλης

Για ορισμένα προϊόντα που είναι μεγαλύτερα από μία μερίδα αλλά που θα μπορούσαν να καταναλωθούν σε μία συνεδρίαση ή πολλά καθίσματα, οι κατασκευαστές θα πρέπει να παρέχουν ” ετικέτες διπλής στήλης για να υποδεικνύουν τις ποσότητες θερμίδων και θρεπτικών συστατικών σε βάση «ανά μερίδα» και «ανά συσκευασία» ή «ανά μονάδα». Ο σκοπός αυτού του τύπου επισήμανσης διπλών στηλών είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να εντοπίσουν εύκολα πόσες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά παίρνουν εάν τρώνε ή πίνουν ολόκληρη τη συσκευασία / μονάδα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μια τσάντα pretzels με 3 μερίδες ανά δοχείο μπορεί να έχει μια ετικέτα που μοιάζει με αυτήν για να σας δείξει πόσες θερμίδες και άλλα θρεπτικά συστατικά θα ήταν σε μία μερίδα και σε μία συσκευασία (3 μερίδες).

Pretzels

Ετικέτες ζάχαρης με ένα συστατικό

Οι συσκευασίες και οι περιέκτες προϊόντων όπως καθαρό μέλι, καθαρό σιρόπι σφενδάμνου ή συσκευασίες καθαρής ζάχαρης δεν απαιτείται να περιλαμβάνουν δήλωση του αριθμού γραμμαρίων προστιθέμενης ζάχαρης σε μια μερίδα του προϊόντος, αλλά πρέπει ακόμη να περιλαμβάνει δήλωση του ποσοστού ημερήσιας αξίας για προστιθέμενες ζάχαρες. Οι κατασκευαστές ενθαρρύνονται, αλλά δεν απαιτείται, να χρησιμοποιούν το σύμβολο “†” αμέσως μετά την ημερήσια τιμή προστιθέμενης ζάχαρης σε σάκχαρα ενός συστατικού, κάτι που θα οδηγούσε σε μια υποσημείωση που θα εξηγούσε την ποσότητα των προστιθέμενων σακχάρων που συμβάλλει μία μερίδα του προϊόντος στο δίαιτα, καθώς και τη συμβολή μιας μερίδας του προϊόντος στο ποσοστό ημερήσιας αξίας για προστιθέμενες ζάχαρες. Τα σάκχαρα και τα σιρόπια ενός συστατικού επισημαίνονται με αυτόν τον τρόπο έτσι ώστε να μην φαίνεται ότι έχουν προστεθεί περισσότερα σάκχαρα στο προϊόν και να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές έχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς μια μερίδα αυτών των προϊόντων συμβάλλει στην Ημερήσια Αξία για προστιθέμενα σάκχαρα και τη συνολική τους διατροφή.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε να φαίνεται μια ετικέτα σε μια ζάχαρη ενός συστατικού, όπως το μέλι.

Μέλι

< img src = "https://ehow.gr/nfl-howtounderstand-honey/" />

επιστροφή στην κορυφή

  • Τρέχον περιεχόμενο από:

  • Ρυθμιζόμενα προϊόντα

    Θέμα (ες)

Τρέχον περιεχόμενο από:

03/11/2020

Ρυθμιζόμενα προϊόντα

  • Τρόφιμα & amp; Ποτά

Θέμα (ες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.