Τεχνολογία

Πώς λειτουργεί το ρελέ ρεύματος διαρροής;

Διάδωσε την αγάπη

Πώς λειτουργεί το ρελέ ρεύματος διαρροής;


Ο Kirchhoff έχει μια πολύ απλή μελέτη βάσει του Νόμου του Ρεύματος, δηλαδή, το εισερχόμενο ρεύμα σε ένα κύκλωμα πρέπει να είναι ίσο με το ρεύμα που περνά από αυτό το κύκλωμα.
Αυτός ο διακόπτης ενεργοποιείται όταν το τρέχον ισοζύγιο της γραμμής και το ουδέτερο δεν ταιριάζει όταν συμβαίνει σφάλμα (εμφανίζεται μια ανισορροπία επειδή το ρεύμα σφάλματος βρίσκει άλλο ρεύμα γείωσης)

Το κύκλωμα κατασκευάζεται για να συγκρίνει την τιμή του ρεύματος εισερχόμενου και εξερχόμενου κυκλώματος σε κάθε περίπτωση.
Όταν είναι άνιση, το εναπομένον ρεύμα, που είναι βασικά η διαφορά μεταξύ των δύο ρευμάτων, οδηγεί το κύκλωμα στο άνοιγμα / κλείσιμο. Είναι απλό, ακριβές.
Η βασική αρχή λειτουργίας βρίσκεται στον Τοροειδή Μετασχηματιστή που φαίνεται στο διάγραμμα με τρία πηνία.
Τα δύο πηνία είναι πρωτεύοντα (που περιέχουν ρεύμα γραμμής) και και τα δύο παράγουν ίσα και αντίθετα ρεύματα εάν είναι.
Το δευτερεύον πηνίο (που περιέχει το ουδέτερο ρεύμα) είναι ίσο εάν υπάρχει και ρεύμα εδώ.

Όταν υπάρχει σφάλμα ή όταν αλλάζουν και τα δύο ρεύματα, το τρίτο πηνίο που συνδέεται με το ρελέ (πηνίο ανίχνευσης που φαίνεται στην εικόνα) δημιουργεί το ρεύμα ισορροπίας που παράγει διαφορικό ρεύμα που ρέει μέσα από αυτό.

Για παράδειγμα, η αρχή λειτουργίας του Circuit Test:
Το κύκλωμα δοκιμής περιλαμβάνεται πάντα στο RCD, το οποίο βασικά συνδέεται μεταξύ του αγωγού γραμμής στην πλευρά φορτίου και του ουδέτερου τροφοδοτικού.
Βοηθά στον έλεγχο του κυκλώματος όταν η τρέχουσα πηγή είναι ανοιχτή ή κλειστή.
Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί δοκιμής, το ρεύμα αρχίζει να ρέει μέσω του κυκλώματος δοκιμής ανάλογα με την αντίσταση που παρέχεται σε αυτό το κύκλωμα.
Αυτό το ρεύμα ρέει μέσω του πλευρικού πηνίου μαζί με το ρεύμα φορτίου.
Αλλά επειδή αυτό το κύκλωμα παρακάμπτει το ουδέτερο πλευρικό πηνίο του ρελέ υπολειπόμενου ρεύματος, θα υπάρξει ανισορροπία μεταξύ της πλευράς της συσκευής και του ουδέτερου πλευρικού πηνίου, και ως αποτέλεσμα, το ρελέ ρεύματος διαρροής λαμβάνει μέτρα για να αποσυνδέσει την παροχή.

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.