ΖΩΗΝέαΠαιχνίδι ψυχαγωγίας

πώς εμφανίζεται ο φόβος στα παιδιά

Διάδωσε την αγάπη

Πώς εμφανίζεται ο φόβος στα παιδιά

Όταν γεννιούνται μωρά, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που φοβούνται είναι ο «δυνατός θόρυβος». τρομάζονται από τον δυνατό θόρυβο. Αυτό που καταλαβαίνουμε εδώ είναι ότι οι φόβοι μαθαίνονται αργότερα.
Εάν κάποιος αποκαλύψει ότι φοβάται δίπλα σε ένα παιδί στο σκοτάδι, είναι πιθανό το παιδί να αρχίσει να φοβάται το σκοτάδι.
Όταν τα παιδιά βλέπουν μερικές φορές ότι κάποιος φοβάται δίπλα τους ή μερικές φορές κάτι που δεν φοβάται και κάτι που φοβούνται συμπίπτουν, μπορούν να γενικεύσουν τον φόβο στον άλλο όχι. Για παράδειγμα, το παιδί φοβάται δυνατούς θορύβους και όταν το φορτηγό που περνάει κατά την οδήγηση στο αυτοκίνητο χτυπά δυνατά το κέρατο, το παιδί είναι τρομακτικό και μπορεί να φοβάται το αυτοκίνητο ή το φορτηγό, με τέτοιο δυνατό θόρυβο. Μερικές φορές ένα παιδί που φοβάται το έντομο μπορεί να φοβάται το δωμάτιο όπου βλέπει αυτό το έντομο.
Σε τέτοιες καταστάσεις, εμείς, ως γονείς, πρέπει να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά μας να φοβούνται εξηγώντας τα σωστά, ώστε να μην επηρεαστούν οι φόβοι μας. Είναι φυσιολογικό να φοβόμαστε τα έντομα. Ωστόσο, εάν ουρλιάζουμε μόλις το εντοπίσει το έντομο, αν τα παρατηρήσουν τα παιδιά, θα φωνάξουν όταν βλέπουν σφάλματα, ακόμα και αν δεν ξέρουν ακριβώς γιατί φωνάζουν. Ναι, φοβούνται να μας πάρουν ως πρότυπα, χωρίς να ξέρουν γιατί φωνάζεις. Είναι χρήσιμο να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα που φοβόμαστε μεταφέροντας το παιδί σε διαφορετικό περιβάλλον με τρόπο που δεν τους επηρεάζει περιορίζοντας τις αντιδράσεις μας.
Ας μιλήσουμε για ένα τέτοιο παράδειγμα. Ο πατέρας του είναι ένα παιδί που τον έμαθε να μην φοβάται τα ζώα αλλά να τα αγαπά και να προσέχει τις αντιδράσεις και τις ενέργειές του σε ορισμένα ζώα όταν είναι απαραίτητο. Αγαπά μια μικρή σαύρα που βλέπει στο έδαφος χωρίς φόβο, αλλά ξέρει πώς να κινείται αποφεύγοντας το τσίμπημα και τα έντομα που καταλαβαίνει θα πληγώσουν. Ξέρει ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με την κατάσταση αντί να τρέχει μακριά από κάθε σκυλί που βλέπει.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε μια προσπάθεια να μην μετατρέψουμε τους φόβους μας σε φόβο των παιδιών μας.
Πρέπει να εξηγήσουμε τα πραγματικά επιβλαβή πράγματα, τον κίνδυνο, το λάθος, το σωστό, έτσι ώστε να πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας να ενεργούν εν γνώσει τους για να προστατεύονται χωρίς να φοβούνται τα πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.